1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Duszności proszę o pomoc |
Marcin J
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 7756
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-07-22, 07:57 Temat: Duszności proszę o pomoc |
Cytat: | Jak mogę mamie pomoc w takiej sytuacji? |
Najszybciej zalatwic HD, choroba Mamy jest wysoko zaawansowana i nadal sie rozwija.
Marzena juz napisala we wczesniejszym poscie ze choroba zacznie wylaczac funkcjonowanie innych organow, i najprawdopodobniej wlasnie to sie dzieje.
Musisz zrozumiec ze Mamie juz nie mozna pomoc, jedyne co w tej chwili mozesz zrobic to zadbac o jej komfort i zabezpieczyc p. bolowo, a nikt inny tego nie zrobi lepiej jak ludzie z hospicium.
Pozdrawiam serdecznie |
Temat: Duszności proszę o pomoc |
Marcin J
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 7756
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-07-08, 07:47 Temat: Duszności proszę o pomoc |
Witaj na forum,
Nic bardziej mylnego, ja tez sie balem hospicium, aby nie zdolowac chorego powiedzialem ze zalatwilem domowe wizyty lekarskie i pielegniarskie, HD zapytalo przed wejsciem czy chory wie ze sa z hospicium, odpowiedzialem ze nie i wole aby tak pozostalo, i tak tez pozostalo.
Ludzie o ogromnych sercach i wiedzy medycznej, pomoga psychicznie rowniez, wypozycza wam sprzet medyczny.
Z tego co piszesz Mama jest slaba, najprawdopodobniej te dusznosci sa spowodowane rozrostem guza/ow w plucach, wiesz rosnie tam cos czego nie powinno byc, tymsamym uciska organy ktore tam sa.
Sprobuj skonsultowac Mame z radiologiem, byc moze naswietlania pomoze Mamie.
Nam mowili ze jezeli urosnie i bedzie dusil to wdroza naswietlanie.
Koncetrator tlenu napewno tak, ale nie sprawi on ze Mama bedzie w stanie isc na spacer, pomoze w poruszaniu sie po domu.
Ja bym naciskal na radioterapie, ale mysle ze przed tym HD powinno zajac sie Mama aby podniesc ja na nogi.
Pozdrawiam i zycze sily do walki. |
|
|